Apple-patent: Spaces på iPaden

Måske får en kommende iPad Spaces-funktionalitet, som gør det nemmere at skifte mellem apps. I hvert fald har Apple tænkt tanken i nyt patent.

PatentlyApple har fundet et Apple-patent, der viser, at Apple i det midste overvejer, at lancere Spaces-konceptet til iPaden. Apple nævner ikke direkte iPaden ved navn, men taler om mobile enheder som notebooks og tablets. Spaces er et koncept med virtuelle skriveborde, så man for eksempel kan har et skrivebord til arbejde og et andet til billedredigering etc. Det har eksisteret til Unix/Linux-systemer længe, og er også en del af Mac OS X.

Apple noterer, at den nuværende metode til at skrifte mellem vinduer eller apps er ineffektiv, da de kræver flere tryk eller klik, den “påfører brugeren en signifikant kognitive byrde”, tager længere tid end nødvendigt og er derfor spild af energi. Det er måske at stramme det lidt, men Apples pointe bliver da slået fast.

Apple foreslår at implementere Spaces på iPaden med det samme bevægelse som når man zoomer. Det vil vise et net med alle de åbne spaces eller virtuelle hjemmeskærme. Med en enkelt finger kan man så vælge det ønskede.

Skrevet af Martin Wolsing, 01/04 2011
Tags:,
Relaterede indlæg
Kommentarer
Subscribe to RSS
 • Elvin

   

  Minder meget om det man allerede kan nu, hvis man er udvikler og slår multitouch-gestikulationer til, så man kan swipe mellem apps og lukke dem….spaces til iPad er helt sikkert velkommen;-)

  1. april 2011 @ 17:20

 • Tais

   

  Hvordan får jeg det?? Det er genialt

  3. april 2011 @ 01:00

Skriv en kommentar

For at kommentere skal du udfylde navn og mailadresse. Du kan også oprette en profil på siden. Du finder registreringsformen nederst i sidebaren i højre side (klik på "Opret").